Adrie en Gerrit Romijn uit Almkerk ondersteunen Maarten van der Weijden bij zijn Elfstedentriathlon

Foto: Pexels.com
21 juni 2023, 21:30
Verlopen

ALMKERK - Samen met een groot aantal andere sporters ondersteunen Adrie en Gerrit Romijn uit Almkerk deze week zwemkampioen Maarten van der Weijden bij zijn Elfstedentriathlon.

Het echtpaar uit Almkerk van 76 en 73 jaar oud wandelt en fietst de tocht van 200 kilometer. Naast fietsen en wandelen, zwemt Van der Weijden de tocht ook. Het sportieve tweetal kwam Van der Weijden tegen bij de Bossche 100, een zware langeafstandstocht vanuit ’s-Hertogenbosch, die hij gebruikte als training voor zijn Elfstedentriathlon.

Zij raakten enthousiast over zijn plan en besloten hem daarin te ondersteunen. Van der Weijden begon afgelopen zondag aan zijn tocht. Door strekte tegenwind en stroming, maar vooral ook vanwege de onweersbuien op dinsdag, liep hij enige achterstand op in zijn schema. Bedoeling was dat Gerrit Romijn fietst en als Gerrit de tocht heeft gefietst, is het de beurt aan echtgenote Adrie om de 200 kilometer te wandelen. Met zijn Elfstedentriathlon wil Van der Weijden geld inzamelen voor kankeronderzoek. De teller daarvoor staat nu op ruim een half miljoen euro.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl