Huisvesting statushouders in voormalig pand Sovak in Sleeuwijk

Foto: Archief
22 juni 2023, 20:10
Verlopen

SLEEUWIJK - De gemeente Altena gaat tijdelijk statushouders huisvesten in het voormalige pand van Sovak aan Munnikenland 83-85 in Sleeuwijk.

In het pand worden in één deel tien tot twaalf alleenstaande minderjarige statushouders opgevangen en in het andere gedeelte volwassen statushouders. De voorkeur van de gemeente gaat hierbij uit naar gezinnen. De alleenstaande minderjarige statushouders krijgen 24 uur per dag begeleiding en staan onder toezicht. De overige volwassen statushouders worden tijdelijk gehuisvest in afwachting van geschikte woonruimte elders in Altena.

Door statushouders die in Altena komen wonen te huisvesten in een tijdelijke locatie, wil de gemeente de druk op de woningmarkt op dit moment verminderen. Hiermee blijft de woningmarkt open voor andere woningzoekenden, is de gedachte.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl