Marktconcerten in de Grote Kerk te Gorinchem

Foto: Archief
22 juni 2023, 20:46
Verlopen

REGIO - Op maandagmorgen 3 juli 2023 opent organist Arjan de serie van vier marktconcerten in de Grote Kerk te Gorinchem.

Naast de titularis en stadsorganist van de Grote Kerk Arjan Versluis werken ook Nico Blom en Johan den Hoedt mee aan deze serie. Nico is hoofdorganist van het orgel in de Johanneskerk en 2de organist van het orgel in de Grote Kerk. Johan den Hoedt is als organist werkzaam in Dordrecht, Papendrecht en Werkendam.

Nico verzorgt het tweede concert in de serie op maandagmorgen 10 juli 2022. Arjan Versluis verzorgt het derde concert op maandagmorgen 17 juli 2023 en Johan den Hoedt het vierde en laatste concert van deze serie op maandagmorgen 24 juli 2023. De aanvang van deze concerten is 11:30 uur. Arjan, Nico en Johan laten de diverse klankkleuren en mogelijkheden van het orgel zo goed mogelijk aan u horen met afwisselende orgelliteratuur en improvisaties. Op 3 juli 2023 worden er door Versluis werken van Bach, Böhm en improvisaties gespeeld.

Het adres van de kerk is Groenmarkt 7. De concerten duren een half uur en beginnen om 11:30 uur. Toegang is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl