Actieweek tegen criminele inmenging in de transportwereld

Foto: Gemeente Altena
23 juni 2023, 21:10
Verlopen

ALTENA - Om criminele inmenging in de transportsector binnen de gemeente Altena tegen te gaan, organiseerde het programma Transport Facilitated Organized Crime van de Landelijke Eenheid afgelopen week een actieweek.

Naast de politie en de gemeente Altena deden ook de Nederlandse Arbeidsinspectie, Belastingdienst, Douane, KMAR, Taskforce-RIEC en Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland met de actieweek mee. Afgelopen week zetten deze partijen in op preventie en controle. Maandag werden in Werkendam negen binnenvaartschepen bezocht, er werden gesprekken gevoerd met acht nautische ondernemers en vier (jacht)havens werden geïnspecteerd. Op dinsdag werden twintig transportbedrijven preventief bezocht en op woensdag werden zeven transportbedrijven grondig gecontroleerd. Op donderdag lag de focus op het wegtransport op en nabij de A27. 22 voertuigen werden gecontroleerd, waarbij meerdere overtredingen werden geconstateerd. Er werden ook veel preventieve gesprekken gevoerd met beroepschauffeurs.

Tijdens de actieweek zijn er meerdere signalen van drugslijnen en crimineel transport ontdekt. Daarnaast was er een grote zichtbaarheid en toegankelijkheid, en werden er afspraken gemaakt met bedrijven over verdere samenwerking bij het bestrijden van criminaliteit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl