Overtocht Bergsche Maasveren pas vanaf oktober tegen betaling

Foto: Archief
23 juni 2023, 20:54
Verlopen

ALTENA - De laatste weken is er veel te doen rond de, nu nog, gratis veerdienst over de Bergsche Maas.

Aanvankelijk zouden gebruikers vanaf maandag 17 juli gaan betalen voor de overtocht, maar dit blijkt toch te kort dag te zijn. Gebruikers van de veren van Bergsche Maasveren kunnen voorlopig nog gratis oversteken. Om alles goed voor te kunnen bereiden, is de nieuwe streefdatum voor de invoering van tarieven verplaatst naar medio oktober. Daarnaast is besloten alle landbouwverkeer en loonwerkers gratis over te blijven zetten.

Het oplopende verschil tussen de kosten van de veerverbinding en de baten uit het eigen vermogen dwingt De Stichting Bergsche Maasveren om tarieven in te voeren. De registratie en betaling wordt zo gemakkelijk mogelijk voor alle gebruikers van de veerdienst. Voor de invoering van de tarieven worden de inwoners en ondernemers geïnformeerd over onder andere wijze van betalen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl