Bazalt Wonen plaats 316 zonnepanelen op dak Zorgcentrum Wijkestein

Foto: Bazalt Wonen
28 juni 2023, 23:13
Verlopen

WIJK EN AALBURG - In goed overleg met zorgorganisaties Maaswaarden ouderenzorg en Prisma plaatst Bazalt Wonen 316 zonnepanelen op een deel van het dak van Zorgcentrum Wijkestein in Wijk en Aalburg.

Deze investering draagt bij aan de ambities van Bazalt Wonen, Prisma en Maaswaarden ouderenzorg voor de verdere verduurzaming van haar zorgvastgoed. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en duren enkele weken. Zorgcentrum Wijkestein is een woonvoorziening voor ouderen met een hulpvraag, waarin de zorgorganisaties Maaswaarden ouderenzorg en Prisma zorg leveren. Daarnaast zijn in het pand een aantal andere zorg gerelateerde partijen aanwezig zoals verschillende paramedische diensten en maatschappelijk werk. Het pand waarin de zorgorganisaties zorg leveren, heeft een warmtepompinstallatie. Deze draait volledig op elektra wat resulteert in een relatief hoog elektraverbruik. Om dit verbruik terug te brengen investeert Bazalt Wonen nu in 316 zonnepanelen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl