Tiny Altena: een project van lange adem

Foto: Archief
28 juni 2023, 23:08
Verlopen

ALMKERK - Het is een project van lange adem: de elf tiny houses die aan het Hoekje in Almkerk moeten komen.

De toekomstige bewoners, leden van Tiny House Altena, zijn nog altijd enthousiast. Maar hun toekomstige buren niet. Die hebben bezwaar aangetekend tegen het project dat ze ‘gelegenheidsplanologie’ noemen. Al eerder lieten zij de afgegeven vergunning schorsen door de voorzieningenrechter. De rechtbank had onder meer twijfels over de tijdelijkheid van het project, omdat het niet zonder onomkeerbare gevolgen kan worden beëindigd. Het college wil toch aan het project mee blijven werken en op hun verzoek heeft de minister de Crisis- en herstelwet op het project van toepassing verklaard. Nu is het aan de gemeenteraad om in te stemmen met een verkorte procedure om het project versneld mogelijk te maken. Daarover neemt de raad volgende week dinsdag een definitief besluit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl