Resterende uitkering energietoeslag laat langer op zich wachten

Foto: Archief
29 juni 2023, 22:12
Verlopen

ALTENA - In 2023 hebben inwoners van Altena met een minimuminkomen recht op een energietoeslag van 1300 euro.

Het eerste deel hiervan, 500 euro, is in het voorjaar al uitgekeerd, maar het resterende bedrag laat naar alle waarschijnlijkheid nog even op zich wachten. Het eerste gedeelte van de energietoeslag, de 500 euro die dit voorjaar werd uitgekeerd, viel nog onder een andere wettelijke regeling. Deze regeling komt echter per 1 juli te vervallen. Het overige bedrag van 800 euro kan pas worden uitgekeerd nadat er nieuwe wetgeving is vastgesteld door de Tweede Kamer. Dit proces is echter vertraagd. De nieuwe wetgeving wordt na de zomer verwacht. Een uitkering van de eenmalige energietoeslag in 2023 zonder wettelijke basis is niet mogelijk, laat het college van burgemeester en wethouders weten aan de gemeenteraad.

In 2022 ontvingen 1668 huishoudens in Altena met een minimuminkomen de energietoeslag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl