Gegevens van 571 inwoners van Altena mogelijk gelekt

Foto: Archief
2 juli 2023, 11:14
Verlopen

ALTENA - Via een lek konden onbevoegde mensen begin april 2023 toegang krijgen tot het computersysteem van een leverancier van de gemeente. Dat hebben het onderzoeksbureau Dimensus en het Inkoopbureau West Brabant bekendgemaakt.

Dimensus voerde voor de gemeente een onderzoek over circulaire voeding uit. Het inkoopbureau West Brabant heeft een enquête gedaan over WMO hulpmiddelen. Beiden maakte gebruik van NEBU, een computersysteem. Het gaat om persoonsgegevens zoals naam, adres, woonplaats, leeftijd en geslacht. Er zijn geen gegevens over geldzaken, of wachtwoorden gelekt.

Het lek is gedicht en veiligheidsmaatregelen zijn genomen om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Er is een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De gemeente Altena adviseert u om altijd alert te zijn op phishing-mail (valse e-mailberichten) of andere vormen van criminaliteit via het internet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl