Klachten over afsteken vuurwerk bij kasteel Dussen

Foto: Archief
5 juli 2023, 21:14
Verlopen

DUSSEN - Inwoners van Dussen klagen over vuurwerk dat afgestoken wordt bij Kasteel Dussen.

De afgelopen weken sloten twee bruidsparen hun bruiloft bij het kasteel af met een vuurwerkshow en dat gebeurde ook bij de wedstrijden voor de nacompetitie van V.V. Dussen. Caffero, het bedrijf dat de vuurwerkshow bij het kasteel verzorgde, had omwonenden in een straal van 400 meter via een brief geïnformeerd. Het had voor het vuurwerk een vergunning ontvangen van de provincie Noord-Brabant. Klaas van Leengoed, exploitant van Kasteel Dussen, zegt daar niet bij betrokken te zijn. Binnen de muren van het kasteel is vuurwerk verboden. De tuin is van de gemeente. Als voor dat gebied een vergunning is verleend, kunnen de uitbaters er verder niets tegen doen. Omdat ook zij niet gelukkig zijn met de situatie, hebben ze de gemeente gevraagd om de Algemene Plaatselijke Verordening aan te passen of iets anders te bedenken waardoor vuurwerk afsteken bij Kasteel Dussen niet meer mag.

De gemeente zegt de signalen op te pakken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl