Gemeente Altena wil onder voorwaarden garant staan voor lening Stichting Hospice Altena

Foto: Archief
6 juli 2023, 20:04
Verlopen

SLEEUWIJK - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om onder voorwaarden een garantstelling te verstrekken aan Stichting Hospice Altena voor een lening bij de Bank Nederlandse Gemeenten.

De stichting wil hier maximaal €1,5 miljoen lenen voor de bouw en exploitatie van een hospice in Sleeuwijk. De Stichting en de gemeente gaan voor de bouw en de exploitatie van het hospice uit van de verkoop van de gemeentelijke grond aan de Stichting. De Stichting heeft de wens om de exploitatiekosten structureel te verlagen. Volgens de Stichting is de verlaging mogelijk als de Stichting de grond niet koopt, maar kan pachten van de gemeente tegen een symbolische erfpachtcanon. De Stichting heeft de gemeente gevraagd om de mogelijkheden van erfpacht te onderzoeken.

Als alles volgens planning verloopt is de verwachting dat de Stichting medio 2024 start met de bouw van de hospice.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl