Overlast knobbelzwanen neemt toe

Foto: Pexels.com
12 juli 2023, 21:03
Verlopen

REGIO - Knobbelzwanen zorgen voor veel overlast op het grasland langs de Biesbosch en het Hollands Diep.

De provincie Noord-Brabant komt daarom met een algemene ontheffing op de Wet Natuurbescherming in vier wildbeheereenheden. Daarmee mogen de knobbelzwanen sneller afgeschoten worden. Het betreft de Biesbosch, het Land van Altena, de Amerkant en Steenbergen plus omgeving.

De laatste jaren is het aantal knobbelzwanen in Noord-Brabant fors toegenomen, de dieren zijn ongeveer verdubbeld naar ruim vierduizend exemplaren. Die houden zich tijdens het broedseizoen vrij onopvallend op langs de kant van rivieren en grote wateren. Maar in het najaar laten ze zich weer massaal zien en gaan ze vooral grazen, schijten en laten ze in een mum van tijd een mestvaalt achter waar met name boeren in de omgeving last van hebben.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl