Streekarchief gaat archieven verhuizen

Foto: Pexels.com
12 juli 2023, 21:00
Verlopen

REGIO - Het Streekarchief Langstraat Heusden Altena moet voor 1 april 2026 alle archieven uit het depot in Zaltbommel verhuisd hebben.

Een enorme operatie want de organisatie heeft in totaal vijf kilometer aan archief van de gemeenten Waalwijk, Heusden en Altena. De plek in Zaltbommel waar nu een groot deel van de archieven staan, wordt gesloopt.

Nu nog heeft het streekarchief drie depots. Besloten is om terug te gaan naar twee locaties. De bedoeling is dat het gebouw in Heusden blijft. Dat wordt dan verbouwd en verduurzaamd. Daarnaast wordt er een nieuwe archiefplaats gebouwd in Heesbeen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl