Grote uitslaande brand in Werkendam slaat over naar ander pand

Foto: Sander
13 juli 2023, 17:21
Verlopen

WERKENDAM - Donderdagmiddag 13 juli omstreeks 15:45 uur is in een woning met rieten dak aan de Werkensedijk in Werkendam brand ontstaan.

Het bleek al vrij snel om een grote uitslaande brand te gaan. De brandweer werd snel opgeschaald. De brand sloeg na een uur ook over naar een huis aan de overkant van de weg. Door de wind was de brand lastig te bestrijden en er was sprake van veel rookontwikkeling. Er waren ook explosies te horen, die zijn mogelijk ontstaan door gasflessen in een van de panden. In een van de panden zit een zorginstelling “De Leevboerderij”. Een zorginstelling voor jongvolwassenen die, om wat voor een reden dan ook, niet thuis kunnen wonen en/of nog niet toe zijn aan zelfstandig wonen.

Zowel het huis met rieten dak als de zorgboerderij zijn volledig verwoest door de brand.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl