Altena compenseert energielasten maatschappelijke organisaties met een eigen accommodatie

Foto: Archief
20 juli 2023, 11:49
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena compenseert ook dit jaar de energielasten van maatschappelijke organisaties met een eigen accommodatie.

De gemeente trekt hiervoor maximaal 400.000 euro uit. De hoogte van de subsidie hangt af van de toegenomen energiekosten in 2023 ten opzichte van 2021. Een voorschot op dat bedrag moet voorkomen dat sportclubs en welzijnsorganisaties in de financiële problemen komen. De hoogte van de resterende subsidie wordt gekoppeld aan een nacalculatie van de energiekosten die daadwerkelijk zijn gemaakt.

In 2022 konden organisaties met een eigen accommodatie ook in aanmerking komen voor compensatie. Hiervoor werden 42 aanvragen ingediend, waarvan 34 verzoeken werden toegekend. De overige acht zijn nog in behandeling.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl