Nieuw betalingssysteem bij Riveer leidt tot enige onrust bij gebruikers en politiek

Foto: Archief
21 juli 2023, 17:42
Verlopen

REGIO - Veerdienst Riveer heeft aangekondigd dat ze vanaf 8 augustus een gloednieuw betaalsysteem zullen introduceren. Deze aankondiging heeft tot enige onrust geleid en heeft zelfs de aandacht van de gemeenteraad van Altena getrokken.

Het bedrijf benadrukt nu echter dat de veerdienst voor iedereen toegankelijk zal blijven en dat de nieuwe werkwijze juist bedoeld is om het voor reizigers gemakkelijker te maken. Volgens Riveer kopen de meeste reizigers al een ticket vooraf. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, zal Riveer een nieuwe app voor tickets lanceren, waarmee het kopen nog makkelijker wordt. Reizigers kunnen dit snel en simpel doen via hun telefoon of de website.

Hierdoor wordt het betalen aan boord via pin overbodig, omdat de betaling direct online plaatsvindt. Om ervoor te zorgen dat alle passagiers de mogelijkheid hebben om van deze nieuwe service gebruik te maken, belooft Riveer ondersteuning te bieden aan degenen die hulp nodig hebben bij de aanschaf van een ticket. Hoewel Riveer de nieuwe manier van ticketverkoop wil stimuleren, zullen passagiers ook de mogelijkheid behouden om een kaartje te kopen via pinbetaling.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl