Henk van Noorloos fietsend zijn pensioen tegemoet tijdens jubileum Unie van Oranjesteden

Foto: Henk van Noorloos
27 juli 2023, 11:03
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Vanwege het 60-jarig jubileum van de Unie van Oranjesteden werd afgelopen dinsdag en woensdag een jubileumschild overhandigd in Diest en Breda.

In het Belgische Diest aan Schepen, tevens waarnemend burgemeester Cluckers en in Breda aan Marcel Dalinghaus, voorzitter Stichting Breda Nassaustad. De schilden werden afgeleverd namens het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg door Teun van Noorloos op een ambachtelijke fiets uit 1957 en Henk van Noorloos op een zelfgebouwde houten fiets.

Beide fietsen symboliseren de ontwikkeling van het VMBO, van het ambachtelijke tot de moderne cnc-technieken waarmee de leerlingen zich het vakmanschap eigen maken waar de wereld op wacht. De ontvangst in beide steden was bijzonder enthousiast en wellicht een startpunt voor de Oranjesteden om met nieuw elan het oude vriendschapsverdrag verder vorm te geven. De houten fiets, die zal worden verkocht, waarbij de opbrengst gaat naar stichting Edukans.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl