Politie niet te spreken over weggebruikers die rode kruizen negeren

Foto: Sander van Strien
27 juli 2023, 10:50
Verlopen

ALTENA - De politie is niet te spreken over weggebruikers die rode kruizen boven de snelweg negeren.

Afgelopen weekend kwam op de A27 ter hoogte van Altena een auto door een eenzijdige aanrijding op zijn kant terecht. De weg versperd door brokstukken. Vanwege het gevaar werd de hoofdbaan tijdelijk afgesloten. Dit werd aangegeven met rode kruizen. Toch negeerden meerdere bestuurders de afsluiting, waarbij een van de bestuurders tegen de wegafzetting van Rijkswaterstaat aanreed.

Die bestuurder bleek onder invloed van alcohol en is door de politie aangehouden. Agenten drukken weggebruikers op het hart dat als de weg met rode kruizen wordt afgesloten dit niet voor niets is. Vaak is er sprake van gevaar voor het verkeer en is de afzetting nodig zodat hulpverleners veilig hun werk kunnen doen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl