Altena moet meer statushouders gaan huisvesten

Foto: Archief
5 augustus 2023, 14:37
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena moet in het tweede half jaar van 2023 meer statushouders gaan onderbrengen.

Dat is althans het geluid vanuit Den Haag. Het demissionaire kabinet doet een groot beroep op gemeenten voor het onderbrengen van statushouders. Dit zijn asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Voor het eerste half jaar kreeg de gemeente Altena de taakstelling om 64 mensen onder te brengen. Dat werden er in praktijk 48, blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers. Voor het tweede half jaar moet de teller in Altena naar 104 statushouders.

De Vereniging Nederlandse Gemeenten vindt de doelstelling voor het tweede halfjaar een grote opgave. Zeker omdat het doel van het eerste half jaar al niet gehaald is. Alle 342 Nederlandse gemeenten samen moet voor het eind van het jaar nog woonruimte vinden voor 32.000 statushouders. In het eerste helft van het jaar was het doel 21.000 maar dat werd niet gehaald.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl