Boerenerfdag in Dussen met chinook van het Defensie Helikopter Commando!

Foto: Aangeleverd
18 augustus 2023, 19:45
Verlopen

DUSSEN - De Boerenerfdag in Altena op zaterdag 26 augustus mag een bijzondere gast verwelkomen. Naast vele landbouwvoertuigen is er ook een Chinook transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando te bewonderen op het terrein van Akkerbouwbedrijf Bodemtrouw in Dussen.

Dat het een ongewone samenwerking is, beaamt organisator Arjan de Graaf van het akkerbouwbedrijf. Toch is er volgens hem een groot raakvlak tussen de partijen: “Zowel boeren als defensie hebben een belangrijke taak voor iedereen in Nederland en daarbuiten.”

Het Maas-Waal gebied, waar ook de gemeente Altena onder valt, geldt als laagvlieggebied van het Defensie Helikopter Commando en dat stuit al jaren op klachten van bewoners. Onder meer daarom is het team aanwezig op de Boerenerfdag. De helikopter is aanwezig van 10.00 tot 16.30 uur. De Boerenerfdag is een jaarlijks evenement van Puur uit Altena. Puur uit Altena is een samenwerking tussen ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl