Aanpak verkeersveiligheid van de Perzikstraat in Wijk en Aalburg

Foto: onzeopenbareruimte.nl
25 augustus 2023, 18:03
Verlopen

WIJK EN AALBURG - De gemeente Altena werkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de Perzikstraat in Wijk en Aalburg.

Er zijn maatregelen gepland die in het voorjaar van 2024 uitgevoerd worden en er zijn maatregelen voorzien voor de langere termijn. De maatregelen bestaan onder andere uit een duidelijke 30 km-zone, het aanpassen van voetpaden en fietspaden en het verbeteren van de veiligheid op kruisingen en bij de oversteek voor fietsers en voetgangers.

Om zoveel mogelijk gebruikers hierbij te betrekken, plaatsten enkele leerlingen van het aangelegen Willem van Oranje college samen met wethouder Hans Tanis speciale stoeptegels op verschillende plekken in de straat. Op deze tegels staat een QR-code. Via de QR-code is de nieuwe weginrichting te bekijken, ook in 3D. Het voorlopige ontwerp van de straat is online te bekijken en de gemeente hoort graag uw mening op de plannen. Bekijk het voorlopig ontwerp via de website onzeopenbareruimte.nl/perzikstraat.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl