Handhavingsactie in de Biesbosch

Foto: Archief
27 augustus 2023, 16:58
Verlopen

REGIO - Vrijdag 25 augustus vond weer een handhavingsactie plaats in de Biesbosch.

Bij de actie waren circa 40 handhavers van Staatsbosbeheer, politie, Rijkswaterstaat, SSI Brabant, Sportvisserij Nederland en gemeenten betrokken. Ondanks dat er niet heel veel recreanten op het water waren, deelde de handhavers nog de nodige boetes uit. Drie zwemmers werden beboet voor het zwemmen in de vaargeul van het Spijkerboor, een druk vaarwater tegenover Geertruidenberg in de Brabantse Biesbosch. De politie nam een zogenaamde pcp-buks in beslag. Dit is een zwaar luchtdrukgeweer.

Enkele mensen werden beboet op het varen zonder vaarbewijs of zonder gebruik van een dodemanskoord. Daarnaast was één watersporter onder invloed van alcohol en een ander werd staande gehouden wegens openbare dronkenschap. Verder werden drie sportvissers bekeurd voor het vissen zonder vergunning en één had een hengel meer dan toegestaan is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl