Marianne Vos geopereerd aan vernauwing in linker heupslagader

Foto: Team Jumbo-Visma
29 augustus 2023, 22:29
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Voor Marianne Vos zit het seizoen er op.

De wielrenster heeft een operatie ondergaan aan een vernauwing in haar linker heupslagader. Eerder dit jaar werd ze al geopereerd aan haar linker bekkenslagader. Vos kampt al langere tijd met pijn en een gebrek aan kracht in haar linkerbeen, schrijft ze in een verklaring die haar ploeg Team Jumbo-Visma maandag publiceerde. Dit seizoen werden de symptomen steeds erger wat het voor Vos lastiger maakte om het van haar af te zetten. Na een aantal dagen ziekenhuis, is zij nu thuis om te revalideren. Dat programma zal tien weken duren, waardoor ze het einde van het wielerseizoen moet missen.

Vos schrijft dat ze nog steeds van fietsen en racen houdt en er daarom alles aan zal doen om, hopelijk pijnvrij, op het hoogste competitieniveau terug te keren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl