Weggedeelte Rijksstraatweg opvallend rood geverfd

Foto: Sander van Strien
4 september 2023, 19:49
Verlopen

SLEEUWIJK - De omgeving van het Altena College in Sleeuwijk is weer een stukje veiliger. De gemeente Altena heeft het weggedeelte aan de Rijksstraatweg, waar dagelijks honderden leerlingen overheen fietsen, een opvallende kleur gegeven: namelijk rood.

Automobilisten die de kruising naderen, worden er zo op gewezen dat ze moeten oppassen voor fietsers en voetgangers. Verantwoordelijk wethouder Hans Tanis beloofde afgelopen zomer al dat de verkeerssituatie in de omgeving van de middelbare school er op vooruit zou gaan.

Niet alleen de school wilde dat, ook de bewoners maakten zich zorgen over het verkeer. Ze zetten een handtekeningenactie op touw en overhandigden de wethouder de stapel in juni. De nieuw aangebrachte rode kleur maakt oversteken nu overzichtelijker.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl