Stichting gaat aan de slag met herinrichting terrein aan de Rib in Andel

Foto: Archief
21 september 2023, 19:16
Verlopen

ANDEL - De werkgroep die werkt aan ideeën voor de herinrichting van het terrein aan de Rib in Andel, is deze maand omgezet in een stichting De Rib.

Tijdens een werkbezoek aan Andel in maart dit jaar kregen gemeenteraadsleden een presentatie over de plannen. Het in onbruik geraakte bedrijfsterrein moet een plek worden voor recreatie en ontmoeting op zo’n manier dat het ook de rivier toegankelijk wordt voor het dorp.

Als stichting wil het concrete stappen zetten om de plannen verder te onderzoeken en vorm te geven. Daarnaast kan de stichting fondsen en bedrijven benaderen voor ondersteuning bij de uitvoering, en in gesprek met de gemeente over de benodigde vergunningen. Maar als eerste wil de stichting goede afspraken maken met de eigenaar van het terrein, veevoederbedrijf De Heus. Die heeft volgens voorzitter Machiel Crielaard van Stichting De Rib aangegeven enthousiast te zijn over de plannen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl