Jubileumeditie Altena Streekfestival 2023

Foto: Archief
26 september 2023, 19:43
Verlopen

NIEUWENDIJK - Op zaterdag 28 oktober wordt in Dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk de 50e editie van het Altena Streekfestival georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende evenement is een feestje voor elke liefhebber van amateur blaasmuziek in Altena en omstreken.

Het wedstrijdelement is ondertussen verdwenen om geen drempel meer te vormen voor deelname aan het festival. Wel worden de uitvoeringen beoordeeld op een opbouwende manier, maar elk orkest is nu vrij in hun invulling van 30 minuten speeltijd. Voor de beoordelingen is een oude bekende uit de regio uitgenodigd: Bert Langeler. Hij is 25 jaar actief geweest als dirigent en muziekdocent in de regio Altena en Bommelerwaard en was afdelingshoofd aan de muziekscholen in Almkerk en Zaltbommel. In 2008 is Bert geëmigreerd naar Estland en is daar ook nog steeds actief in de muziekwereld, bijvoorbeeld als docent aan de Universiteit van Tartu.

Met maar liefst 21 inschrijvingen belooft het een prachtige muzikale dag te worden. Het Altena Streekfestival start om 9.30 uur met het eerste orkest. Tijdens de pauzes worden de luisteraars getrakteerd op een bijzonder muzikaal intermezzo: het Mare Kwartet, vier getalenteerde strijkers van het Nationaal Jeugdorkest, verzorgt een aantal optredens om deze jubileumeditie een speciaal tintje te geven. Meer informatie vindt u op de Facebookpagina van Stichting Altena Streekfestival of via e-mailadres altenastreekfestival@gmail.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl