Wethouder Claudia Schipper (CDA) uit Hank benoemd in Altena

Foto: Gemeente Altena
28 september 2023, 07:17
Verlopen

ALTENA - Tijdens de raadsvergadering van 26 september 2023 is mevrouw C.W.E.M. Schipper-Heijmans benoemd als wethouder van de gemeente Altena. Zij volgt wethouder Roland van Vugt op die vanwege privéomstandigheden zijn functie heeft neergelegd. Het gaat hier om een fulltime functie.

Wethouder Schipper: “Met veel enthousiasme neem ik de verantwoordelijkheid op me om samen met de inwoners van Altena te werken aan een duurzame toekomst. Voor mij staat samenwerking voorop. Door naar elkaar te luisteren, naar elkaar om te zien, solidair te zijn en vertrouwen in elkaar te hebben kunnen we effectieve resultaten boeken.” Mevrouw Schipper is sinds maart 2022 raadslid van de gemeente Altena. In deze hoedanigheid was zij woordvoerder Openbare orde, Veiligheid, handhaving en toezicht, Integriteit, Juridische zaken, Communicatie, Dienstverlening, Vergunningen, Evenementen, Duurzaamheid en energietransitie, Afval en grondstoffen, Biesbosch en Hank.

Burgemeester Lichtenberg: “Als voorzitter van het college van B&W ben ik blij dat het CDA op zo’n korte termijn een vervanger heeft kunnen aandragen voor wethouder van Vugt. Ik heb mevrouw Schipper de afgelopen periode leren kennen als een gedreven raadslid die zich inhoudelijk verdiept in de onderwerpen die spelen in Altena en constructief meedenkt om het leven, wonen en werken in Altena voor onze inwoners nog mooier te maken. Met haar benoeming is het college snel weer op sterkte en zien wij uit naar een ongetwijfeld zeer prettige samenwerking.” Mevrouw Schipper neemt de volledige portefeuille van voormalig wethouder Van Vugt over. Dat wil zeggen dat zij zich richt op: Duurzaamheid, Afval/grondstoffen, Recreatie en toerisme, inclusief VVV, Evenementen, Beheer openbare ruimte, inclusief buitendienst, Landbouw en Circulair voedselsysteem. Zij is kernwethouder van: Babyloniënbroek, Meeuwen, Eethen en Werkendam. Mevrouw Schipper was tot op heden senior gerechtsjurist rechtbank Zeeland-West Brabant.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl