Waterschap Rivierenland controleert onderhoud van de dijken

Foto: Archief
29 september 2023, 18:31
Verlopen

REGIO - Vanaf 3 oktober controleert Waterschap Rivierenland het onderhoud van de dijken in het hele rivierengebied.

De dijkbeheerders controleren of de particuliere percelen aan de dijk voldoende gemaaid zijn en of overhangend hout is gesnoeid. Het maaisel en snoeihout moeten opgeruimd worden en alle distels en brandnetels moeten verwijderd worden. Dit moet voor 3 oktober 2023 zijn gebeurd. Ook mag tussen 15 oktober 2023 en 1 april 2024 geen vee op de dijk lopen om schade te voorkomen.

Het belangrijkste doel van het onderhoud is een sterke grasmat op de dijken. Die stevige grasmat draagt eraan bij dat de dijken goed bestand zijn tegen het rivierwater bij hogere waterstanden. Als het onderhoud niet op tijd in orde is, voert het waterschap het onderhoud uit, op kosten van de betreffende eigenaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl