Aanvullend onderzoek naar mogelijke varianten kruising Midgraaf-Duijlweg in Almkerk

Foto: Archief
30 september 2023, 06:27
Verlopen

ALMKERK - De gemeente Altena doet toch nog een aanvullend onderzoek naar mogelijke varianten om de kruising Midgraaf-Duijlweg in Almkerk veiliger te maken. Het onderzoek is bijna klaar.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van VVD Altena. Die maakt zich al langer sterk voor een verbetering van de situatie in het poldergebied. Eerdere maatregelen hebben volgens hen niet het gewenste resultaat gehad. Een goede oplossing zou volgens de VVD zijn het kruispunt te vervangen door twee T-splitsingen, zoals ooit ook in de Biesheuvelweg is gebeurd. Deze variant is volgens het college een van de mogelijkheden die onderzocht worden.

Of dit de uiteindelijke oplossing wordt, is mede afhankelijk van de uitkomsten van het overleg met de gemeenteraad over de varianten. Op 28 november krijgt de politiek tijdens de Altenatafel de gelegenheid te reageren op de varianten. Als alles volgens planning verloopt, wordt de kruising volgend jaar daadwerkelijk aangepakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl