Stichting Leergeld zoekt intermediairs in de gemeente Altena

Foto: Website stichting Leergeld
3 oktober 2023, 16:28
Verlopen

ALTENA - Stichting Leergeld zoekt in de gemeente Altena intermediairs die gezinnen willen bezoeken die een aanvraag bij Leergeld hebben gedaan.

Een intermediair kijkt samen met het gezin naar mogelijkheden voor zwemles, het lidmaatschap van een sportclub of activiteit, maar Leergeld helpt ook met sportkleding, schoolspullen, een gezinslaptop, kledingpakketten en een fiets en een telefoon voor kinderen die naar het middelbaar onderwijs gaan. Het gaat om kinderen van 4 tot 18 jaar die anders vanwege de (aantoonbare) financiële situatie van het gezin, niet met hun leeftijdgenootjes mee kunnen doen. 

Dit jaar deden al ruim 210 gezinnen in Altena een beroep op Stichting Leergeld. Gezien de verdeling van de werkzaamheden is het handig dat nieuwe intermediairs in het zuidelijk deel van Altena wonen, onder de lijn Nieuwendijk-Waardhuizen-Veen. Meer informatie over de vrijwilligersfunctie intermediair is te vinden op www.leergeldwbo.nl. Wilt u weten of uw gezin ook in aanmerking komt voor de praktische ondersteuning door Leergeld? Kijk dan op de website www.kindpakket.nl en doe een aanvraag. Na aanmelding volgt een persoonlijk, vertrouwelijk gesprek met een intermediair over uw wensen en uw persoonlijke financiële situatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl