College Altena: ‘Geen ruimte voor verdere huisvesting van arbeidsmigranten voor Middenweg Agro B.V.’

Foto: Archief
7 oktober 2023, 06:23
Verlopen

ANDEL - Op 15 augustus 2023 heeft het college van Altena een principeverzoek ontvangen van Middenweg Agro B.V. Het gaat om het plan om kassen met daarbij huisvesting voor arbeidsmigranten te bouwen aan de Middenweg in Andel.

De ondernemer ziet dit als fase II van zijn bouwplannen. Het standpunt van het college is dat het principeverzoek met betrekking tot fase II, waarin de realisatie van 6 hectare kassen wordt overwogen, te prematuur is. Het college ziet daarom af van een inhoudelijke reactie. Het college is echter wel van mening dat verdere huisvesting van arbeidsmigranten op deze locatie absoluut onwenselijk is.

Het beleid voor huisvesting arbeidsmigranten dat recent is vastgesteld, geeft voor verdere huisvesting op deze locatie geen ruimte. Het college vindt het, gezien de totale context, ongepast dat de initiatiefnemer dit principeverzoek heeft ingediend. Dat heeft het college de initiatiefnemer ook laten weten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl