Feestelijke opening Atletiekpark Altena

Foto: Gemeente Altena
7 oktober 2023, 15:00
Verlopen

SLEEUWIJK - Op zaterdag 7 oktober is het Atletiekpark Altena in Sleeuwijk op feestelijke wijze geopend.

De atletiekbaan is officieel door de gemeente Altena overgedragen aan de Altena Road Runners, waarbij het oudste lid van de atletiekvereniging Jopie van Dalen en haar kleindochter Nynke Tolhoek symbolisch het openingslint doorknipten. Na een muzikale omlijsting van een dweilorkest konden de aanwezigen het Atletiekpark Altena bewonderen en op verschillende manieren kennismaken met de atletieksport. Na een jarenlange zorgvuldige ontwikkeling, met de nodige sprints en hordes, mag het resultaat er zijn. Het Atletiekpark Altena is een aanwinst voor de gemeente Altena en Sleeuwijk. Ook het naastgelegen Altena College kan nu officieel gebruik maken van de baan.

Bewegen voor iedereen

De komst van het Atletiekpark Altena draagt bij aan Vitaal Altena en één van de belangrijkste ambities die zijn bepaald in het Lokaal Sportakkoord Altena. Namelijk, het creëren van een inclusieve sport- en beweegomgeving. Het sportcomplex is via de atletiekvereniging Altena Road Runners toegankelijk voor iedereen die op een gezonde manier wil werken aan een vitale leefstijl en voor mensen die belemmeringen ervaren om te sporten en te bewegen. Het Atletiekpark Altena beschikt over unieke en uitgebreide faciliteiten om op een toegankelijke manier te bewegen en de atletieksport te ontdekken. Iedereen moet in staat zijn om met plezier te werken aan een vitaal en gezond leven bij het Atletiekpark Altena.

Alle faciliteiten onder één dak

Atletiekvereniging Altena Road Runners heeft Atletiekpark Altena officieel in gebruik genomen. Daarmee gaat voor hen een langgekoesterde wens voor een eigen complex in vervulling, waarin ze op een veilige wijze veel atletiekdisciplines kunnen beoefenen onder één dak. Zo zijn er faciliteiten te vinden voor de loopnummers, springnummers én werpnummers. Ook is hun clubhuis De Inloper op feestelijke wijze geopend.

Bewegingsonderwijs op het atletiekpark

De leraren van het Altena College verzorgden tijdens de opening een beachvolleybalwedstrijd in de grote verspringbak. Vanaf dit schooljaar kunnen de leerlingen van het naastgelegen Altena College lessen bewegingsonderwijs volgen op Atletiekpark Altena. Daardoor kan de school invulling geven aan haar missie om leerlingen een veilige, rijke bewegingsomgeving te bieden waarin zij gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen tot sportieve, verantwoordelijke mensen. Beide partners, Altena Road Runners en het Altena College, zijn in de voorbereiding en ontwikkeling nauw betrokken geweest.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl