Werkzaamheden aan de Merwedebrug gaan door, maar dan richting Utrecht

Foto: Sander van Strien
7 oktober 2023, 06:15
Verlopen

ALTENA - Afgelopen weekenden werd in opdracht van Rijkswaterstaat gewerkt aan de Merwedebrug bij Gorinchem in de richting van Utrecht naar Breda. Vanaf het weekend van 7 oktober worden de komende weekenden werkzaamheden uitgevoerd aan de Merwedebrug in de richting van Breda naar Utrecht.

De aannemer wikkelt de staalkabels van de boogbrug in met tape om deze te beschermen tegen corrosie. Bij een recente inspectie bleek dat de coating op de kabels afbladderde en het staal op sommige plekken was aangetast door roest.

De werkzaamheden leverde de afgelopen weekenden veel vertraging en ongemak op. De rechterrijstrook van de brug was steeds afgesloten. Vervolgens zal dit ieder weekend tot en met het weekend van 3 tot en met 6 november gebeuren. Ongetwijfeld leveren de werkzaamheden veel vertraging op, maar dan aan de Brabantse kant van de brug.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl