Reconstructie A27 kan volgens demissionair minister alleen met twee Merwedebruggen

Foto: Archief
11 oktober 2023, 17:52
Verlopen

REGIO - Tijdens een bijeenkomst op 3 april 2023 is door een portfoliomanager van Rijkswaterstaat benoemd dat de realisatie van de tweede Merwedebrug nog optioneel zou zijn.

In mei 2023 heeft de gemeente Altena namens acht gemeenten langs de A27 en Waterschap Rivierenland minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat schriftelijk vragen gesteld over het wel/niet realiseren van een tweede Merwedebrug.

De demissionaire minister reageert nu per brief en hij benadrukt de noodzaak van de realisatie van het project A27 Houten-Hooipolder inclusief de Merwedebruggen. Uit de reactie van demissionair minister blijkt dat hij van mening is dat een reconstructie van de A27 alleen maar kan inclusief twee nieuwe Merwedebruggen. Rijkswaterstaat is nu bezig met de ontwerpfase en daarin wordt meer zekerheid verkregen over de kosten en de benodigde uitvoeringsduur. Definitieve duidelijkheid over de planning en benodigd budget is er over circa 3 jaar. Dan kan bepaald worden of direct twee Merwedebruggen worden aangelegd of dat dit aansluitend in een latere fase gaat plaatsvinden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl