Verontreiniging met PFAS van water en bodem moet stoppen volgens Waterschap Rivierenland

Foto: Archief
11 oktober 2023, 17:55
Verlopen

REGIO - Het Waterschap Rivierenland stelt in een unaniem aangenomen motie dat de verontreiniging van water en bodem met PFAS moet stoppen.

Waterschap Rivierenland vindt dat deze stoffen niet thuishoren in water en bodem. De afgelopen jaren heeft het Waterschap PFAS in een groot deel van het werkgebied aangetroffen. Ze zijn onder andere jarenlang uitgestoten door Chemours in Dordrecht. Uit zorg voor de waterkwaliteit startte het Waterschap in 2018 met metingen naar PFAS in de buurt van Chemours.

Uit de motie blijkt ook dat het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland schade wil verhalen op Chemours. Wat precies de schade gaat zijn, moet nog blijken. Naast de uitgebreide metingen die het Waterschap doet, zoekt ze naar manieren om met de PFAS-verontreiniging in water en grond om te gaan. Het Waterschap benadrukt dat ze een verantwoordelijkheid heeft om te zorgen dat inwoners het water in het gebied op allerlei manieren kunnen gebruiken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl