Dijkgraaf Co Verdaas wordt nieuwe deltacommissaris

Foto: Archief
13 oktober 2023, 21:04
Verlopen

REGIO - Co Verdaas is benoemd tot regeringscommissaris voor het Nationaal Deltaprogramma. Hij start begin december met zijn werkzaamheden als deltacommissaris. Daarom zal hij na bijna vijf jaar zijn functie als dijkgraaf neerleggen.

“Ik vind het zeer eervol dat ik als deltacommissaris een bijdrage mag leveren aan een klimaatbestendige toekomst van onze delta. Water heeft Nederland gevormd en zal dat blijven doen. We hebben een traditie van beschermen tegen het water en een ambitie te leven met het water. Binnen het Deltaprogramma zet ik me graag in om daar een goede verbinding tussen te leggen”, aldus Verdaas. Als onafhankelijk regeringscommissaris bewaakt hij de voortgang van het Nationaal Deltaprogramma waarin overheden en kennisinstellingen met maatschappelijke organisaties en bedrijven samenwerken om Nederland op de lange termijn te beschermen tegen overstromingen en weersextremen en te zorgen voor voldoende zoetwater.

Verdaas is sinds 2019 dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. Hij was eerder voor de PvdA lid van de Tweede Kamer, gedeputeerde van de provincie Gelderland en korte tijd staatssecretaris van Economische Zaken in kabinet-Rutte II. Co Verdaas blijft naast deltacommissaris deeltijdhoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft. Het bestuur van Waterschap Rivierenland gaat zo spoedig mogelijk aan de slag met de opvolgingsprocedure.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl