Jongerenraad Altena wil roken ontmoedigen bij bushaltes met tegels en borden

Foto: Archief
14 oktober 2023, 06:25
Verlopen

ALTENA - Er komt geen rookverbod bij bushaltes in Altena; dit is wettelijk niet mogelijk. Wel worden reizigers binnenkort geattendeerd op het belang van een rookvrije generatie.

De Jongerenraad heeft in maart het belang van het ontmoedigen van roken bij bushaltes bij de gemeenteraad onder de aandacht gebracht en hierover is indertijd een motie aangenomen. Op basis van de motie heeft hierover een onderzoek plaatsgevonden. Er is tijdens het onderzoek gesproken en afgestemd met verschillende partijen die zich richten op het ontmoedigen van roken.

Alle mogelijke opties om het roken te ontmoedigen zijn voorgelegd aan de Jongerenraad. Hieruit hebben zij gekozen om het ontmoedigen van roken bij bushokjes uit te voeren door plaatsen van tegels met de tekst ‘Rookvrije Generatie’ en dit ook op de borden van Arriva te plaatsen. Daarnaast wordt er gewerkt aan een communicatieplan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl