Altena Isolatie- en Bespaarfestival voor hulp bij verduurzamen

Foto: Archief
18 oktober 2023, 09:32
Verlopen

ALTENA - Het is soms een hele zoektocht voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen en huurders die willen besparen. Om inwoners te helpen, organiseert de gemeente Altena op zaterdag 4 november een Isolatie- en Bespaarfestival.

Op deze dag kunnen inwoners duurzame woonoplossingen bekijken, workshops volgen en onafhankelijk advies krijgen. Op Altena’s Isolatie- en Bespaarfestival staan bedrijven en organisaties klaar om bezoekers bij te praten over de slimste keuze als het gaat om isoleren, duurzaam verwarmen en energie besparen in huis. Er zijn lokale en regionale bedrijven aanwezig, zoals installateurs van warmtepompen en zonnepanelen, een isolatiebedrijf, glaszetter en de lokale energiecoöperatie.

Voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur is ook aanwezig op het festival. Als expert op het gebied van klimaat, duurzaamheid en gedrag neemt zij bezoekers mee in de wereld van energie besparen. Wethouder Claudia Schipper: “Tijdens de isolatieavonden dit voorjaar bleek dat inwoners behoefte hebben aan advies over mogelijkheden, financiering en aanbieders. Het festival is dé plek om allerlei woonoplossingen te bekijken, vragen te stellen en gepast advies te krijgen. Een duurzaam huis is een comfortabel huis, zorgt voor een lagere energierekening, en helpt het klimaat.”

Het Isolatie- en Bespaarfestival vindt plaats zaterdag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur bij Golfpark Almkreek, Hoekje 7B in Almkerk. Het is gratis te bezoeken. Bezoekers die zich aanmelden via www.gemeentealtena.nl/isolatiefestival ontvangen tijdens het festival een kleine attentie. Ook voor kinderen is er van alles te beleven, zoals een energiefiets, smoothiefiets, en proefjes als zelf een batterij maken bij ‘Mad Science’. Kijk voor meer informatie en het programma op gemeentealtena.nl/isolatiefestival.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl