Demissionair Minister Mark Harbers reageert op onrust rond bouw geplande Merwedebruggen

Foto: Archief
18 oktober 2023, 09:20
Verlopen

ALTENA - Demissionair Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft schriftelijk gereageerd op de onrust rond de bouw van de A27 en de twee geplande Merwedebruggen.

Eerdere opmerkingen van Rijkswaterstaat hadden vraagtekens gezet bij de tweede brug, wat tot brede verontwaardiging leidde. In een bijeenkomst op 3 april 2023 had een manager van Rijkswaterstaat aangegeven dat de tweede Merwedebrug slechts ‘optioneel’ was. Dit leidde tot een reeks vragen vanuit de gemeente Altena, mede namens acht A27-gemeenten en Waterschap Rivierenland.

In zijn antwoord benadrukte de minister de noodzaak van het gehele project, inclusief de bruggen. Hij schreef dat de nut en noodzaak van de uitvoering van het gehele project, inclusief Merwedebruggen, niet ter discussie staan. Desondanks noemde hij de planning en uitvoering van de bruggen ‘risicovol’ en gaf aan dat de definitieve planning en budgettering over circa drie jaar duidelijk zouden zijn. Het gemeentebestuur van Altena is gematigd positief over de reactie van de minister maar blijft alert. Het college benadrukt het belang van de volledige realisatie van het project en zal hierop blijven aandringen bij zowel het ministerie als Rijkswaterstaat.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl