Gezonde en duurzame maaltijden in kantine Altena College tijdens Dutch Food Week Altena

Foto: Archief
18 oktober 2023, 09:06
Verlopen

SLEEUWIJK - Het Altena College heeft vorige week haar schoolkantine in het teken gezet van gezonde en duurzame maaltijden.

Dit maakte deel uit van de Dutch Food Week Altena, een initiatief van de gemeente met als doel dat alle inwoners in 2046 duurzame, lokale producten consumeren zonder verspilling. De leerlingen van het vak Lifestyle en Duurzaamheid namen tijdelijk de keuken over en bereidden gerechten zoals vegetarische hamburgers, nacho’s en wraps gevuld met groenten. Het koken op school was een chaotisch, maar gestructureerd tafereel.

Leerlingen waren verdeeld over verschillende taken; van het snijden van groenten tot het besmeren van wraps met humus. Opvallend was dat de wraps gemaakt door de studenten populairder waren dan de gebruikelijke chocolademuffins. Koken is een vast onderdeel van het vak Lifestyle en Duurzaamheid op het Altena College, waarbij leerlingen niet alleen leren over gezond eten, maar ook over duurzaamheidsthema’s zoals afval scheiden en kleding recyclen. Hoewel gezonde keuzes op school vaak minder populair zijn, lijkt het initiatief van mede-leerlingen die koken een positief effect te hebben op de keuzes van de studenten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl