In Altena wordt weinig gebruik gemaakt van gratis ondersteuningstraject bij afvallen

Foto: Archief
18 oktober 2023, 09:34
Verlopen

ALTENA - In Altena wordt nog weinig gebruik gemaakt van het gratis ondersteuningstraject bij afvallen.

Uit de gezondheidsmonitor blijkt dat 38 procent van de inwoners van Altena van boven de 18 jaar matig overgewicht heeft en 15,7 procent zelfs ernstig overgewicht. Met als gevolg kans op leefstijlziekten, zoals een verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten of diabetes type 2.

Vandaar dat vanuit zorgverzekeraars een gratis GLI-traject wordt aangeboden waarmee inwoners onder professionele begeleiding van een leefstijlcoach in een periode van twee jaar een gezonde leefstijl kunnen ontwikkelen. Het gaat dan om een gezond voedingspatroon maar ook om beweging, slaap, omgaan met stress en een blijvende gedragsverandering. Wie zijn overgewicht wil aanpakken via zo’n gratis GLI-traject kan daarvoor terecht bij de eigen huisarts of praktijkondersteuner.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl