Korting voor inwoners Altena bij overtocht Bergsche Maasveren

Foto: Sander van Strien
26 oktober 2023, 07:28
Verlopen

ALTENA - Inwoners van Altena krijgen straks korting op de veren tussen Drongelen–Waalwijk en Dussen–Sprang-Capelle. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

De korting geldt ook voor kleine bedrijfsauto’s en motoren. Een overtocht blijft voor (brom)fietsers, voetgangers en landbouwverkeer gratis. Inwoners kunnen kiezen uit twee abonnementsvormen: een van 100 euro, waarmee zij een jaar onbeperkt gebruik kunnen maken van de veren. Of een abonnement van 20 euro, waarbij het hele jaar 50 procent korting wordt gerekend op het zogenoemde meerrittentarief per overtocht.

De gemeente betaalt het verschil tussen de vastgestelde tarieven en de tarieven na korting aan Stichting Bergsche Maasveren. Dit kost naar schatting jaarlijks 250.000 euro. Het is de bedoeling dat Stichting De Bergsche Maasveren de tarieven uiterlijk in januari 2024 invoert.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl