Huizenprijzen in Altena met vijf procent gedaald

Foto: Archief
28 oktober 2023, 13:41
Verlopen

ALTENA - De huizenprijzen in Altena zijn de afgelopen drie maanden met vijf procent gedaald tot gemiddeld 401.000 euro.

Dat is ook zeven procent lager dan een jaar geleden, blijkt uit nieuwe cijfers van het Kadaster, dat alle transacties op de huizenmarkt registreert. Die daling ten opzichte van drie maanden geleden is bijzonder, want landelijk zijn de huizenprijzen na een klein dipje alweer aan het stijgen: in juli, augustus en september waren de huizen ruim een procent duurder dan in het kwartaal ervoor.

In heel Noord-Brabant zijn de huizenprijzen de afgelopen drie maanden ook gestegen, met één procent. Ondertussen blijft het aantal verkochte huizen landelijk dalen. Inmiddels staat het gemiddelde over de afgelopen vier kwartalen op het niveau van 2015, aldus het Kadaster.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl