Ontplofbare oorlogsresten Altena in kaart gebracht

Foto: Archief
28 oktober 2023, 06:17
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena heeft onderzoek gedaan naar ontplofbare oorlogsresten in de gemeente.

De ontplofbare resten vormen onaangeroerd geen gevaar. De risicokaart helpt de veiligheid te bevorderen bij diepere graafwerkzaamheden. In risicogebieden is dan vaak extra onderzoek nodig. Er is een paraplubestemmingsplan en beleid opgesteld waarin dit is vastgelegd.

In de Tweede Wereldoorlog is er veel gevochten in het gebied van de gemeente Altena. Een deel van de munitie is in de bodem achtergebleven. Op basis van historisch onderzoek is een risicokaart gemaakt. De risicokaart is te zien via de website van de gemeente. Het bestemmingsplan en bijbehorende regelgeving liggen ter inzage op het gemeentehuis of zijn in te zien via ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl