Altena verleent voorlopig geen medewerking aan nieuwe grootschalige zonnevelden

Foto: Archief
4 november 2023, 05:57
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena gaat voorlopig geen medewerking verlenen aan nieuwe initiatieven om grootschalige zonnevelden te realiseren. Reeds bekende projecten doorlopen nog wel de procedure bij de gemeente.

De gemeente Altena last de pauze in vanwege de schaarste op het elektriciteitsnet. Daarnaast zou de regio volgens de gemeente Altena op koers liggen om de doelstellingen van de ‘Regionale Energiestrategie’ voor 2030 te halen. Netbeheerder Enexis gaf eerder al het advies geen zonnevelden meer aan te leggen in het buitengebied.

De gemeente heeft steeds al de voorkeur uitgesproken voor zonnepanelen op daken. Daarnaast krijgt de gemeente regelmatig verzoeken van particulieren die op de grond bij hun woning een kleinschalige zonnepanelen-installatie voor eigen gebruik willen plaatsen. Het college werkt momenteel aan regels hoe hier mee om te gaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl