College Altena stuurt opnieuw brief aan gemeenteraad Waalwijk vanwege plannen voor windturbines

Foto: Sander van Strien
4 november 2023, 06:01
Verlopen

ALTENA - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Altena heeft opnieuw een brief gestuurd naar de gemeenteraad van Waalwijk met het verzoek om geen windturbines te plaatsen op de grens van beide gemeenten.

Dat Waalwijk is afgestapt van de Overdiepse Polder als locatie voor windturbines, heeft Altena opgelucht, maar ook de locatie noordoostelijk aan de overkant van Drongelen ziet de gemeente niet zitten.

Volgens het college van Altena zijn inwoners van onder meer Drongelen straks de dupe als de plannen doorgaan. Ook is de gemeente Altena van mening dat de plannen een aantasting zijn van het open rivierenlandschap.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl