Gemiddeld huishouden in Altena goed voor 215.000 euro aan vermogen

Foto: Pixabay
4 november 2023, 06:05
Verlopen

ALTENA - Een doorsnee huishouden in Altena was vorig jaar goed voor ruim 215.000 euro aan vermogen. Dat is 41 procent meer dan een jaar eerder en meer dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Over heel Nederland gemeten lag het doorsnee vermogen per huishouden vorig jaar op ruim 135.000 euro, een stijging van bijna een halve ton in een jaar tijd. Het aantal huishoudens met meer dan een miljoen aan vermogen, inclusief huis, is ook gestegen, tot meer dan 400.000. Daarvan zijn er 1400 in Altena, een stijging ten opzichte van de 1200 van een jaar eerder. Daar staan 1400 huishoudens tegenover met een negatief netto vermogen. Een schuld dus.

Hoe groot de vermogensverschillen in Altena zijn, is te zien door te kijken naar de rijkste en armste groepen. De twintig procent rijkste huishoudens van Altena hadden vorig jaar een gemiddeld vermogen van 1,1 miljoen euro. De twintig procent armste huishoudens hadden een gemiddelde schuld van ruim 28.000 euro.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl