Veilig Thuis behandelt meer dossier in Altena dan vorig jaar

Foto: Archief
4 november 2023, 06:02
Verlopen

ALTENA - Veilig Thuis heeft in het eerste halfjaar 155 dossiers uit Altena behandeld. Dat zijn meer dossiers dan vorig jaar.

Veilig Thuis is de organisatie die meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling onderzoekt. Van alle dossiers is in 70 dossiers sprake van kindermishandeling. Dit alles blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In Altena waren in het eerste halfjaar dertig casussen rond emotionele verwaarlozing en vijftien waarin fysieke mishandeling een rol speelt. Landelijk valt vooral op dat het aantal dossiers rond emotioneel verwaarloosde kinderen verder is toegenomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl