Avond vol poëzie op Kasteel Dussen

Foto: Aangeleverd
8 november 2023, 15:00
Verlopen

DUSSEN - Op donderdag 16 november van 20.00 tot 22.00 uur is er op Kasteel Dussen een avond vol poëzie van Ellen Deckwitz en Coen Willemsen, muzikaal omlijst door harpiste Carina Backhuijs. Het is een samenwerking van Stichting Poëzie Land van Altena en Stichting Vrienden Kasteel Dussen.

Ellen Deckwitz is sinds haar entree in de letteren niet te stuiten: de afgelopen jaren verschenen prijswinnende bundels, boeken over schrijven en de bestseller “Olijven moet je leren lezen”. Daarnaast presenteert ze geregeld poetry slams, waarvan ze er zelf ontelbare won, en haalde ze de finale van De slimste mens. Ze trekt de wereld over om nieuwe poëzie te ontdekken, maakt theater en schrijft wekelijkse columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen. Ellen Deckwitz won in 2021 De Johnny, de oeuvreprijs voor podium poëzie. Coen Willemsen heeft deelgenomen aan de Altena Poetry Slam 2023 en wordt gezien als een aanstormend talent. Hij is student Sociologie in Utrecht. Zijn poëzie is het resultaat van gevoelens, die hij van zich afschrijft en probeert te vangen in woorden. Hij laat daarbij de beelden spreken om zo zijn hoofd te luchten.

Carina Backhuijs heeft een klassieke vooropleiding op de HMD van Codarts te Rotterdam. Om zich meer te focussen op jazz voor de harp volgde zij lessen van onder andere Rembrandt Frerichs, Rosetty de Ruiter en Jeroen van Vliet. Tijdens haar masteropleiding verbreedde zij haar repertoire met pop en fusion. Zij geeft masterclasses aan het conservatorium. Daarnaast speelt zij klassieke muziek. De entreeprijs voor deze avond is € 17,50 per persoon, met vriendenpas € 14,50. Dit is inclusief een kopje koffie of thee bij ontvangst en een pauzedrankje. Reserveren is mogelijk via https://www.kasteel-dussen.nl/.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl