Brassband Kunst & Vriendschap behaalt 3e plaats op Nederlandse Kampioenschappen

Foto: Aangeleverd
8 november 2023, 16:33
Verlopen

MEEUWEN - Op vrijdag 3 november nam Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen o.l.v. dirigent Henk van Loon deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen gehouden in Tivoli Vredenburg Utrecht.

Met een deelnemersveld van in totaal 10 brassbands in de 3e divisie bepaalde de loting dat K&V als 4e van de avond mocht spelen. Het verplichte stuk ‘The day of the Lord’ van componist Steven Ponsford werd door een deskundige jury beoordeeld en daarnaast was er nog een solistenprijs voor de beste euphoniumspeler van de 3e divisie te winnen. De muzikanten van Kunst en Vriendschap hebben een lange, intensieve voorbereiding achter de rug om de deelname aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen zo goed mogelijk voor te bereiden. Naast de reguliere repetities werden extra repetities en diverse studiedagen gehouden. Een hoogtepunt in de voorbereiding waren de studiedagen onder leiding van topdirigenten Anne van de Berg en Paul Holland; voor dirigent en muzikanten van K&V was het heel leerzaam om met deze toppers te mogen werken en onze visie op het te spelen werk te spiegelen aan die van hen. Al met al een zeer intensieve voorbereiding die veel inzet heeft gevraagd van de muzikanten.

Maar dat deze intensieve voorbereiding heeft gewerkt blijkt uit het fantastische resultaat: K&V behaalde namelijk de 3e plaats en won met hun (gast)euphonium speler Ruud Ritzen ook nog de solistenprijs! Volledige uitslag is te vinden op www.enbk.nl. Het muzikale jaar is gelukkig nog niet klaar voor de Meeuwense brassband. Op 2 december is Kunst & Vriendschap te beluisteren tijdens een uitwisselingsconcert met Fanfare Prins Hendrik in Aalst. Bent u muzikant en heeft u interesse in het spelen bij een brassband? Binnen de band zijn er nog vacatures. Kijk voor info op www.brassbandkunstenvriendschap.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl